Over mij

Over mij

Hoi! Ik ben Anne-Wil, gepassioneerd fotograaf én coach, gevestigd in Winschoten. Creativiteit zit in mijn bloed. Al een ruim aantal jaren ben ik actief aan het fotograferen, sinds 2017 als professional. Toch houdt de creativiteit daar niet op. Je kan me vinden met een schilderskwast in mijn hand, achter de computer aan het vormgeven of fanatiek aan het tekenen. Het mooie aan fotografie vind ik de combinatie van het creatieve én sociale aspect. Naast het maken van foto’s vind ik het namelijk geweldig om met mensen te werken. Vooral de blijheid en zelfverzekerdheid die ik zie verschijnen als ik mooie foto’s van iemand maak. Als jij trots bent op jezelf en de foto’s dan ben ik tevreden!

“Als jij trots bent op jezelf en de foto’s dan ben ik tevreden!”

Anne-Wil Meulman

Reisfotografie

Naast portretfotograaf ben ik ook reisfotograaf. Mijn werk kun je bekijken op mijn reisfotografie Instagram-account. Je kan daar ook prints bestellen.

Anne-Wil in het kort

Boksen

Naast mijn creatieve hobby’s, boks ik al meer dan mijn halve leven. Een sport die er niet alleen voor zorgt dat je lekker in je vel zit, maar ook één die discipline en doorzettingsvermogen creëert.

Canon

In 2012 kocht ik mijn eerste Canon camera van mijn spaargeld. Inmiddels heb ik heel wat camera’s versleten maar ben ik trouw gebleven aan Canon. Ik fotografeer momenteel met de Canon 5D Mark IV en de Canon 6D Mark II.

Reizen

Mooie reizen maken vind ik prachtig. Ik heb samen met mijn vriend Hendrik al veel plekken van de wereld mogen zien en hoop daar nog veel meer aan toe te mogen voegen. Op de bucketlist staan onder andere Japan, Afrika en IJsland.

Water

Je kan me in de zomer vaak op of in het water vinden. Ik hou van wakeboarden, suppen en zwemmen! Er is voor mij geen fijner gevoel dan een warme dag aan het water doorbrengen.

Spelletjes

Samen met mijn vriendengroep organiseer ik regelmatig een spelletjesavond. Ik ben nogal competitief en weet dus niet of mijn vrienden net zo van de spelletjesavonden genieten als ik…

Game of Thrones

Series kijken is over het algemeen niet één van mijn hobby’s maar Game of Thrones vind ik echt geweldig! Favoriete karakter? Misschien een beetje standaard, maar ik ga dan toch Daenerys zeggen.

Tijdlijn

2012

Hoe het begon

In 2012 ben ik afgestudeerd als grafisch designer. Tijdens mijn opleiding was fotografie een vast onderdeel. Mijn passie voor fotografie bleef ook na mijn opleiding. Al snel kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera en begon ik met oefenen. Geen familielid of vriendin was veilig. Iedereen moest model staan.

Na 5 jaar oefenen was het dan eindelijk zo ver! Ik had genoeg vertrouwen in mezelf en in mijn kunsten om een eigen bedrijf te beginnen. Het hele proces was spannend maar zó leuk. Ik maakte mijn eigen website, begon met klanten werven en al vrij snel kwamen de eerste opdrachten binnen.

2017

Eigen bedrijf gestart

2018

Eerste bruiloft gefotografeerd

Een jaar later fotografeerde ik mijn eerste echte bruiloft. Ik had al wat geoefend bij kleine, informele bruiloften maar nu ging ik er echt aan geloven. Wat was het spannend! De foto’s zijn uiteindelijk prachtig geworden en ik kijk nog steeds met een glimlach terug op die dag.

In 2019 ontving ik mijn eerste zakelijke opdracht; het fotograferen van modellen voor een kleding webshop. Super leuk om ook een aandeel te hebben in de styling en vibe van de fotoshoot. Inmiddels heb ik veel meer zakelijke klanten mogen helpen met hun fotografie. Onder andere: RTV-Noord, MediaMarkt, Drenth Holland en de Gemeente Groningen.

2019

Commercieel werk

2022

Begonnen met reisfotografie

Mijn passie voor reizen en fotografie combineren was de volgende stap in mijn carrière. Steeds vaker nam ik de camera mee op reis en dat zorgde voor mooie foto’s. Een vak apart reisfotografie en heel anders dan de portretten die ik normaal gesproken fotografeer.

Mijn passie voor fotografie delen met anderen is iets dat ik al lang wilde doen. Door middel van 1-op-1 coaching sessies help ik mensen hun fotografie naar het volgende niveau te tillen. Super leuk om te zien hoe gelukkig fotografie een mens kan maken.

2024

Begonnen als coach

Reisfotografie

Naast portretfotograaf ben ik ook reisfotograaf. Mijn werk kun je bekijken op mijn reisfotografie Instagram-account. Je kan daar ook prints bestellen.
NL